top of page

{Rudolfovo in Iskra PIO kot partnerja prejela ZLATO PRIZNANJE za Inovativnost pri GZDBK

Updated: Aug 14


Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine vsako leto organizira Dan Inovativnosti, kjer prijavitelji iz regije prijavijo svoje inovacije. Letos je bilo v zelo velikem številu in ob močnih podjetjih in prijaviteljih, kot so Krka, Adria, Adria Dom, REM, Revoz, TPV in drugi, prijavljenih kar 30 projektov, ki so delo skoraj 200 zaposlenih inovatorjev in ekip iz podjetij.



V tako hudi (ne smemo reči, da so konkurenca, ker so vsi prijavitelji partnerji) udeležbi, smo za projekt "Navidezna resničnost v procesih farmacevtske in biofarmacevtske industrije na

področjih razvoja in uporabe izolatorske tehnike", z našo ekipo: Dr. Krištof Debeljak, Dr. Nika Brili, Tomaž Jakša, Vinko Longar in Anže Štepec in z opremo laboratorija za razširjeno resničnost {LabX, za naročnika Iskra PIO, s katerim smo bili so-prijavitelj na GZDBK, prejeli ZLATO PRIZNANJE.




To priznanje nam pomeni zelo veliko.


Najprej gre za uspeh, ki dokazuje, da je gospodarstvo sprejelo našo pobudo sodelovanju, hkrati pa gre za dokaz, da smo tukaj z namenom in dobro zastavljenim poslanstvom inštituta. Gospodarstvo ta trenutek, ko se nakazujemo negativni makroekonomski trendi, mora ujeti razvojne nivoje, ki jih zahteva čedalje bolj konkurenčno evropsko gospodarsko okolje. Naše znanje in oprema omogočata podjetjem konkurenčne prednosti in posledično velja tudi za prebivalce, saj razvoj pomeni boljše okolje za življenje.


Priznanje je lahko tudi dokaz potrebnosti takšnega inštituta v regiji in priznanje vladi ter vodilnim v državi, da so se v lanskem letu pravilno odločili in nas podprli. Res je Rudolfovo letos v začetku aprila praznoval prvi rojstni dan, res je tudi, da smo {LabX uradno odprli šele nekaj mesecev nazaj.


Čeprav to ni edini projekt Rudolfovo v zadnjem času, je pa specifičen po tem, da so nas partnerji v projektu zelo lepo sprejeli, ekipa, ki je delala na projektu pa z zelo veliko razumevanja sodelovala s podjetjem. Iskra PIO je ena vodilnih slovenskih podjetij, ki snuje in izdeluje opremo za farmacevtsko in biofarmacevtsko industrijo, je hkrati večji dobavitelj Krki, ima pa širok nabor tujih kupcev na zahtevnih trgih.


Velika mera uspešnega projekta je seveda na strani našega partnerja, Iskra PIO in posebno se zahvaljujemo za zaupanje in sodelovanje gospodoma Marjanu Hosti, vodji raziskav in razvoja Iskra PIO ter direktorju Andražu Rumpretu za pobudo. Seveda tudi brez njihove številčne ekipe inženirjev, uspeh ne bi bil možen.


Projekt resnično izraža naše vodilo : Znanost dobi pravi smisel, ko zaživi v rešitvah, ki izboljšujejo življenje.






Comments


bottom of page