top of page
katjasinur

Raziskovalci {Rudolfovega na konferenci EBCW 2024


Raziskovalci iz {Rudolfovega – Znanstvenega in tehnološkega središča Novo mesto se bodo od 30. septembra do 1. oktobra 2024 udeležili mednarodne konference European Blockchain Convention Week (EBCW) 2024, ki bo potekala na Bledu. Osrednja tema konference bo splet 4.0 in virtualni svetovi kot ključna gradnika industrije 5.0. Dogodek, ki združuje strokovnjake z različnih področij, bo osvetlil vlogo novih tehnologij, kot so blockchain, umetna inteligenca, digitalni dvojčki in razširjena resničnost.

V okviru konference bodo vodilni raziskovalci in predstavniki Rudolfovega prispevali k razpravi o prihodnosti industrije, ki bo osredotočena na človeka, trajnost in napredne tehnološke rešitve. Prof. dr. Janez Povh, direktor {Rudolfovega, bo nastopil kot eden izmed govorcev na okrogli mizi "Industry 5.0 Frontrunners", kjer bo predstavil najnovejše inovacije in primere dobrih praks pri preobrazbi industrije s pomočjo naprednih digitalnih tehnologij.


Udeleženci konference bodo imeli priložnost spoznati tudi druge predstavnike iz različnih organizacij in podjetij, kot so Hashnet, IPCEI CIS in ID Union, ter se povezati z vodilnimi akterji na področju digitalizacije.


Konferenca EBCW 2024 - Konferenca Web 4.0 & Virtual Worlds: je dvodnevna mednarodna konferenca, ki združuje strokovnjake in predstavnike iz sveta tehnologije, industrije in znanosti. Rdeča nit letošnjega dogodka so preboji na področju spleta 4.0 in virtualnih svetov, ki bodo oblikovali prihodnost sodelovanja med ljudmi in stroji v dobi industrije 5.0. Konferenca vključuje številne panele, delavnice in razprave o tem, kako lahko napredne tehnologije izboljšajo trajnost in odpornost industrijskih sistemov.





14 views0 comments

Comentários


bottom of page