top of page

DIGITOP uspešno pridobljen na lestvici TRL 3-6

Updated: Mar 5




Na ARIS-ovem Javnem razpisu za sofinanciranje dolgoročnejših velikih raziskovalno-inovacijskih sodelovalnih programov na lestvici TRL 3-6 se je Institut "Jožef Stefan" (IJS) izkazal z uspehom. Kot koordinator programa DIGITOP je pridobil sredstva za izvedbo programa, ki ga sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije, ter Evropska unija preko NextGenerationEU.

 

Program DIGITOP, katerega koordinator je odsek E1 pod vodstvom prof. dr. Aleša Udeja, vključuje tudi odseke E2, E6, E8 in E9 na IJS. Poleg instituta pa sodelujemo še Rudolfovo – znanstveno in tehnološko središče Novo mesto, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, Kolektor Sisteh, Marovt proizvodno podjetje, L-Tek elektronika, Metronik, Datalab Tehnologije in Yaskawa Europe Robotics.


Program, vreden skoraj 5 milijonov evrov, pri čemer ARIS prispeva 3,75 milijona evrov, se bo izvajal 32 mesecev, začenši novembra letos. Njegov cilj je razvoj in uvedba prebojnih tehnologij v robotiki, inteligentnem vodenju procesov, umetni inteligenci ter industriji 4.0 / 5.0 v proizvodna podjetja.


Pobuda izhaja iz začetnega sodelovanja in povezovanja, ki ga je spodbudil SRIP ToP.

 

Več informacij o projektu DIGITOP je na voljo na uradni spletni strani projekta: https://digitop.info/


Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in inovacije, Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije ter Evropska unija – NextGenerationEu.











5 views0 comments

Comments


bottom of page